Memphis kan geschorste De Jong niet vervangen, 'extra concurrent op komst'

19 januari om 13:36

Memphis Depay moet passen voor de bekerwedstrijd tegen Athletic Bilbao van donderdagavond. Concurrent Martin Braithwaite is juist weer op de weg terug, meldt de Spaanse krant AS.

Memphis is onlangs al een kleine maand uit de roulatie geweest en had net weer minuten gemaakt tegen Granada en Real Madrid, maar heeft nu toch een terugslag gekregen. Trainer Xavi bevestigt tijdens zijn perspraatje van woensdag dat het geen serieuze blessure is, maar dat het treffen in San Mamés toch te vroeg komt voor Memphis.

Die blessure komt op een ongelegen moment voor Memphis, aangezien zijn opgeleefde concurrent Luuk de Jong nog een Copa del Rey-schorsing open heeft staan – na een rode kaart die hij vorig seizoen als speler van Sevilla tegen FC Barcelona kreeg – en ook niet zal spelen. De concurrentiestrijd belooft volgens AS nog lastiger te worden voor Memphis, aangezien Braithwaite weer minuten kan gaan maken. De Deen speelde zijn laatste wedstrijd op 29 augustus, ging vervolgens onder het mes, maar traint inmiddels weer met de groep mee.