PSV mist Vinícius tegen Telstar én Ajax: 'We missen heel belangrijke spelers'

19 januari om 15:10

PSV mist ook in het bekerduel met Telstar van donderdag nog een flink aantal spelers. Onder meer spitsen Eran Zahavi en Carlos Vinícius zijn nog niet van de partij. De Braziliaan zal ook de Eredivisie-topper tegen Ajax aan zich voorbij moeten laten gaan.

"We missen hele belangrijke spelers", vertelt trainer Roger Schmidt op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "André Ramalho, Ibrahim Sangaré, Noni Madueke, Carlos Vinícius en Ryan Thomas. Allemaal belangrijk voor het elftal. En dan is er nog Eran Zahavi, die mogelijk aansluit maar nog niet helemaal fit is."

De afwezigheid van Zahavi en Vinícius biedt wel kansen voor Maximiliano Romero. "Zijn verhaal is mooi", stelt Schmidt. "Vier jaar is hij nu hier en we zijn heel blij dat hij nu fit is. Je ziet ook dat hij goedgemutst is. Hij is blij om deel uit te maken van het team en zijn zelfvertrouwen is groeiende. Je ziet dat hij een goede targetman is. Sterk aan de bal, maar ook goed in zijn loopacties. En hij levert veel werk in de recuperatie van het balbezit. Maxi is niet vies van het maken van vuile meters. Hij moet nu nog wedstrijdritme genereren, maar ik zie veel potentie in hem."

Schmidt waakt voor onderschatting tegen Telstar. De Duitser sluit een 'aantal mutaties' niet uit, maar hij lijkt niet van plan al te veel wijzigingen door te voeren. "Gisteren heb ik met St. Pauli tegen Borussia Dortmund weer een perfect voorbeeld gezien hoe het in bekervoetbal kan gaan."