'Willem II neemt afscheid van Wriedt: spits keert terug naar Duitsland'

'Willem II neemt afscheid van Wriedt: spits keert terug naar Duitsland'

19-01-2022 19:55 Laatste update: 20:04
68

Kwasi Okyere Wriedt trekt na anderhalf jaar de deur achter zich dicht bij Willem II. De 27-jarige spits zet zijn carrière voort bij een niet nader bekende club uit de 2. Bundesliga, zo melden De Telegraaf, Voetbal International en het Brabants Dagblad.

Wriedt was dit seizoen een basisspeler bij Willem II. De Ghanese Duitser kwam in achttien Eredivisie-duels in actie, waarvan zestien keer als basisspeler. Hij scoorde vier keer en gaf twee assists. Toch laten de Tricolores hem nu terugkeren naar zijn tweede vaderland. Willem II krijgt een afkoopsom voor Wriedt, die nog een contract tot medio 2023 had.

Wriedt kwam in de zomer van 2020 over van het tweede elftal van Bayern München, maar stond door een gebroken middenvoetsbeentje al snel een halfjaar aan de kant. Daarna bewees hij alsnog zijn waarde voor de Tilburgers. In totaal speelde hij 44 duels, waarin hij twaalf keer scoorde. Zijn laatste doelpunt maakte hij op 31 oktober tegen FC Utrecht.

Wriedt kon niet voorkomen dat de ploeg van coach Fred Grim de voorbije maanden in een vrije val terechtkwam. Willem II staat momenteel vijftiende in de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie