'Voor AZ onbetaalbare buitenspeler lijkt nu op weg naar FC Dallas'

19 januari om 21:02
Laatste update: 20 januari om 10:41

AZ ziet Alan Velasco mogelijk naar de Major League Soccer vertrekken. Independiente is in gesprek met FC Dallas over een transfer van de buitenspeler, die ook in Alkmaar op de lijst stond.

AZ werd een kleine twee weken in Argentijnse media aan Velasco gelinkt. De club had hem inderdaad in het vizier, maar Velasco bleek al snel onbetaalbaar. AZ informeerde naar hem, maar lijkt kansloos.

FC Dallas verkocht Ricardo Pepi voor om en nabij de achttien miljoen euro aan FC Augsburg en wil een deel van de opbrengst investeren in Velasco. In Amerikaanse en Argentijnse media wordt nu een bedrag van ruim zes miljoen euro exclusief bonussen genoemd, maar de kans is klein dat Indepentiende daarmee akkoord gaat. FC Dallas heeft geld en daar zal de Argentijnse club gebruik van maken. Hoewel de clubs nog ver uit elkaar liggen, is het wel de bedoeling dat er een deal komt.

Velasco (19) doorliep de jeugdopleiding van Independiente en speelt sinds twee jaar in het eerste. Hij heeft bij de club nog een contract tot 2023.