'Ik ben zwaar teleurgesteld, net als iedereen, maar wat moet je jezelf verwijten?'

19 januari om 21:59

FC Groningen-trainer Danny Buijs is 'zwaar teleurgesteld' na de bekeruitschakeling tegen NEC. Buijs zag namelijk dat zijn ploeg een prima wedstrijd speelde.

NEC ging uiteindelijk met een 1-2 overwinning terug naar Nijmegen, door twee verdedigende foutjes bij Groningen. "Ik ben zwaar teleurgesteld, net als iedereen in de kleedkamer", vertelt Buijs voor de camera van ESPN. "Maar ik heb ook tegen de jongens gezegd: probeer de teleurstelling wel van je af te zetten. Wat moet je jezelf verwijten? Ja, adequaat verdedigen, maar ik zag ook een aantal jongens die dat geweldig deden."

"Ik vind dat we zeer behoorlijk tot goed hebben gespeeld in grote delen van de eerste helft", gaat Buijs verder. "Je moet dan zorgen dat je met een voorsprong de rust in gaat en dat laat je na. Als het 1-1 staat weet je dat het lastig wordt om het negentig minuten vol te houden. Dat is wel het verhaal van de eerste helft."

Buijs ziet dat de jeugdigheid van Groningen ook zorgt voor de instabiliteit van de ploeg. "We stonden vandaag met vijf of zes hele jonge gastjes op het veld. Je ziet het enthousiasme, talent en de potentie. Ze werken elke dag keihard om beter te worden, maar je ziet vandaag ook dat ze in details net de verkeerde keuze maken. Daar wordt een wedstrijd wel op beslist. Dat is zonde."