Conte heeft boodschap voor Ajax na Bergwijn-show: 'Denk dat hij graag wil blijven'

19 januari om 23:57

Antonio Conte denkt dat Steven Bergwijn graag bij Tottenham Hotspur wil blijven. De Nederlander, die woensdagavond uitgroeide tot de held van Spurs, staat in de belangstelling van Ajax, maar Conte lijkt hem niet kwijt te willen.

Toen Bergwijn in het veld kwam tegen Leicester City, stond Tottenham nog met 2-1 achter. Het Ajax-target scoorde echter twee keer in blessuretijd, waardoor Spurs alsnog met een 2-3 overwinning naar huis gaat. Na de wedstrijd krijgt manager Conte op de persconferentie vragen over Bergwijn. "Hij heeft andere eigenschappen dan onze andere spelers", begint de Italiaan.

"Steven is een creatieve en een belangrijke speler. Voor mij is hij erg belangrijk en je kunt heel goed bedenken dat hij hier gelukkig moet zijn", gaat Conte verder, waarna hij een signaal richting Ajax af lijkt te geven. "Ik denk dat Steven graag bij Tottenham Hotspur wil blijven."

Conte sluit niet uit dat hij Bergwijn in de toekomst als basisspeler zal gebruiken. "Als Steven in een goede fysieke staat verkeert en een goede conditie heeft, dan kan hij in de basis beginnen. Hij kan ook als invaller binnen de lijnen komen en de wedstrijd veranderen."