Gutiérrez 'was al weg' in de zomer bij PSV: 'Ik ben verrast dat het zo is gelopen'

20 januari om 07:23
Laatste update: 20 januari om 08:50

Erick Gutiérrez beleeft dit seizoen een herrijzenis onder Roger Schmidt bij PSV. Mede door blessures kwam hij lange tijd niet in de plannen van de Duitse oefenmeester voor, maar nu is de Mexicaan een basiskracht op het middenveld. In een open interview onthult hij dat hij in de zomer eigenlijk al via de achterdeur vertrokken was.

Vorig seizoen was voor Gutiérrez een verloren seizoen. De 26-jarige linkspoot moest geopereerd worden en stond langdurig aan de kant. Daarbovenop haalden de Eindhovenaren Davy Pröpper, waardoor de situatie uitzichtloos werd. "Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten", onthult Guti in gesprek met Voetbal International. "Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Daar wil ik met Mexico absoluut bij zijn. Ik moest dus ergens gaan spelen."

"Ik was bijna rond met Cruz Azul, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik toch bij PSV ben gebleven", vervolgt de middenvelder. In de uitwedstrijd tegen AS Monaco keerde het tij voor de Mexicaan, toen hij voor het eerst sinds lange tijd zijn opwachting in de basis mocht maken. "Ik ben wel verrast dat het zo is gelopen. Ik had alles al geregeld met die andere club en was eigenlijk dus al weg bij PSV. Maar Schmidt heeft steeds het vertrouwen in mij uitgesproken en ik ben zelf altijd keihard blijven werken." 

Deze transferperiode heeft PSV zich versterkt met Joey Veerman, Maar Guti is niet van plan om zijn basisplaats af te staan aan de van sc Heerenveen overgekomen middenvelder. "Als Joey beter is, dan zal ik hem steunen vanaf de reservebank. Maar ik ga ervan uit dat ik blijf spelen." Aanstaande zondag krijgt PSV Ajax op bezoek. Door de afwezigheid van Ibrahim Sangaré strijden Gutiérrez, Veerman en Marco van Ginkel voor de plekken voor de verdediging.