Madueke krijgt steun na aanhouding: 'Ik kan niet altijd perfect gedrag verwachten'

20 januari om 07:38

Roger Schmidt is er als een voetbalvader voor Noni Madueke. Het negentienjarige talent riskeert een boete en een taakstraf na een aanhouding, maar de Duitse oefenmeester denkt niet aan een disciplinaire straf.

Madueke moet binnenkort voorkomen in de rechtbank. De Engelsman werd op 29 december 2021 op Eindhoven Airport aangehouden door de marechaussee, nadat hij een auto bestuurde zonder geldig rijbewijs. Sterker nog: Madueke is nog bezig met lessen en toonde een vals papiertje. "Of ik hem daarop aangesproken heb? Ik praat altijd met mijn spelers", reageert Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met Telstar op de kwestie.

"Als coach ben je natuurlijk op de eerste plaats verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de voetballer", vervolgt de 54-jarige trainer. "Maar het zijn ook mensen. Ik kan niet van iedereen altijd perfect gedrag verwachten. Ik probeer er ook te zijn in moeilijke momenten. Dat is onderdeel van mijn werk. Daar houd ik van." 

De wedstrijd tegen Telstar van donderdagavond moet Madueke wegens een blessure nog aan zich voorbij laten gaan. Dat geldt ook voor André Ramalho, Ryan Thomas, Carlos Vinícius en Eran Zahavi. Ibrahim Sangaré is nog actief op de Afrika Cup en is er dus ook niet bij.