Engeland uitzinnig na Houdini-act Bergwijn: 'Ik ben zo blij om hier bij te zijn'

Engeland uitzinnig na Houdini-act Bergwijn: 'Ik ben zo blij om hier bij te zijn'

In Engeland is men in de ban van Steven Bergwijn. De Oranje-international bezorgde Tottenham Hotspur tegen Leicester City op bizarre wijze de zege, door in zowel de vijfde als de zevende minuut van de extra tijd te scoren.

Bergwijn was de gevierde man, nadat hij hoogstpersoonlijk voor de 2-3 overwinning zorgde. "Dit is waar het om gaat in het voetbal!", zei een uitzinnige Peter Crouch na afloop van het duel bij BT Sports. De oud-speler van Spurs kon zijn geluk niet op na de invalbeurt van de Nederlander. "Wat een manier om een wedstrijd te eindigen! Ik ben blij hierbij te zijn." Collega-analist Robbie Savage zag hoe Crouch door het dolle heen was na de beslissende tweede Bergwijn-treffer. "Hij stootte zijn hoofd tegen het plafond bij het vieren van de derde goal."

Ook Tottenham-spits Harry Kane liet na de wedstrijd van zich horen. 'Wow, dit was krankzinnig', laat hij via Twitter weten. 'Voetbal eh!?!? Deze man', voegt hij eraan toe met een foto met Bergwijn. Manager Antonio Conte benadrukte na afloop nog maar eens dat de Nederlander belangrijk voor zijn ploeg is. "Ik denk dat Steven graag bij Tottenham Hotspur wil blijven." Daarmee geeft de Italiaan een duidelijk signaal af richting Ajax. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s