Buijs verwacht meer constantheid van topaankoop: 'Je ziet soms de gekste dingen'

20 januari om 11:28

FC Groningen tastte begin 2021 diep in de buidel, troefde onder meer Feyenoord af en legde Paulos Abraham tot medio 2026 vast. De Zweed is na zijn eerste jaar in Groningen echter nog niet losgekomen.

Abraham speelde woensdagavond in het bekerduel met NEC voor het eerst dit seizoen negentig minuten en gaf zijn eerste assist van het seizoen. Na zijn eerste halve jaar kwam hij uit op twee goals en één assist, in zijn eerste volledige seizoen schippert hij tussen de basis en de bank.

Trainer Danny Buijs bevestigt na de bekereliminatie tegen NEC dat Abraham wat hem betreft constanter moet worden. "Wat voor veel jonge jongens geldt, geldt ook voor Paulos. Hun pieken en dalen liggen zo dicht bij elkaar, ook in een wedstrijd", aldus Buijs in gesprek met Voetbal International. "Je ziet ze het ene moment de meest gekke dingen doen en even later denk je: hoe krijg je dit nou voor elkaar? Hij zal moeten werken aan zijn constantheid, dat is belangrijk als hij naar een hoger niveau wil."

Abraham en zijn ploeggenoten kunnen zich na woensdagavond volledig op de competitie richten. De nummer dertien van de Eredivisie neemt het zaterdag in Arnhem op tegen Vitesse.