Sparta verrast en haalt De Kamps terug naar Nederland: 'Jongen met veel ervaring'

20 januari om 15:48

Joeri de Kamps is speler van Sparta. De verdedigende middenvelder komt op huurbasis over van Slovan Bratislava en kan na dit seizoen definitief worden overgenomen door de Kasteelclub.

Sparta heeft de transfer donderdag wereldkundig gemaakt en laat bij monde van technisch directeur Gerard Nijkamp blij te zijn met de komst van De Kamps. "Joeri is een speler met veel ervaring", zegt hij op de clubsite. "Hij heeft de volledige jeugdopleiding van Ajax doorlopen en namens Heerenveen en NAC Eredivisie gespeeld, voor hij in 2016 naar Bratislava vertrok."

In de Slowaakse hoofdstad werd hij meermaals landskampioen, iets dat hem ook afgelopen seizoen nog lukte met de club. "Daar was hij een vaste waarde bij een ploeg die jaarlijks om de prijzen speelde en ook meer dan 30 wedstrijden in Europacupvoetbal actief was", weet ook Nijkamp. "Met zijn ervaring en manier van spelen geeft zijn komst ons nog meer mogelijkheden op het middenveld."

De Amsterdammer debuteerde in het seizoen 2013/2014 in het betaald voetbal namens Jong Ajax en trok een seizoen later naar Heerenveen. Via NAC kwam hij bij Slovan terecht, waar hij drie Slowaakse titels en drie nationale bekers op zijn palmares mocht bijschrijven. De Kamps is alweer de vierde winterse aanwinst voor Sparta: eerder kwamen Adrián Dalmau, Younes Namli en Arno Verschueren al naar Het Kasteel.