Liverpool rekent door Jota nu wel af met Arsenal en kan over maand al prijs pakken

20 januari om 22:35

Liverpool staat in de finale van de League Cup, nadat het Arsenal heeft verslagen. Door twee goals van Diogo Jota mogen The Reds over een maand op Wembley tegen Chelsea spelen.

Een week geleden stonden Liverpool en Arsenal al tegenover elkaar op Anfield. De heenwedstrijd eindigde in 0-0, waardoor alles nog mogelijk was in de return. In de negentiende minuut kwam Liverpool al op voorsprong in het Emirates Stadium: Jota sprintte mooi weg bij Takehiro Tomiyasu, waarna hij nog meer Arsenal-spelers in de luren legde. Toen de Portugees genoeg ruimte had, schoot hij de bal bekeken langs Aaron Ramsdale: 0-1.

Na de goal ging het spel op en neer: beide ploegen kregen goede kansen, maar wisten die lange tijd niet te verzilveren. Dat veranderde echter in de 77ste minuut: na een fraaie pass van Trent-Alexander Arnold maakte Jota zijn tweede treffer van de avond, waarmee hij de eindstand op 0-2 bepaalde. De blessuretijd moest Arsenal nog doorkomen met tien man, nadat Thomas Partey zijn tweede gele kaart kreeg.

Door de overwinning kan Liverpool over een maand al een prijs in de wacht slepen. Dan speelt de ploeg van Jürgen Klopp in de League Cup-finale tegen Chelsea, dat Tottenham Hotspur uitschakelde. Arsenal is nu in geen enkel Engels bekertoernooi meer actief.