Feyenoord heeft ook tweede winterversterking binnen: 'Leek eerst niet haalbaar'

20 januari om 22:51
Laatste update: 20 januari om 22:56

De transfer hing al even in de lucht, maar het is nu ook officieel: Cole Bassett is de tweede winterversterking van Feyenoord. De Amerikaanse middenvelder komt over van het Amerikaanse Colorado Rapids.

Feyenoord huurt Bassett in eerste instantie voor anderhalf jaar, zoals werd verwacht. De Rotterdammers hebben ook een optie tot koop bedongen. Feyenoord was ook geïnteresseerd in Riechedly Bazoer, die transfer is in deze winter zo goed als uitgesloten.

Technisch directeur Frank Arnesen laat weten dat hij blij is met de komst van Bassett. "Zijn komst bleek toen nog niet haalbaar voor ons", vertelt de Deen tegenover de clubkanalen van Feyenoord. "Heel mooi dat we het met deze huurconstructie en optie tot koop nu wel voor elkaar hebben gekregen, zodat hij dit seizoen al kan aansluiten bij de selectie."

"Cole is een typische box-to-box speler met een enorm loopvermogen", gaat Arnesen verder. "Daarmee kan hij zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke schakel zijn in een elftal. Bovendien is hij met beide benen behoorlijk comfortabel aan de bal. Hij heeft alles in zich om hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten en een nog completere speler te worden. Die tijd en dat vertrouwen krijgt hij ook."