PSV, Ajax en Feyenoord openen stadions alleen in overleg: 'Wij voelen begrip'

20 januari om 14:29

PSV, Ajax en Feyenoord zijn niet van plan om de stadiondeuren in het eerste weekend van februari zomaar te openen. De topclubs doen dat alleen als er steun is van hun gemeentebestuur.

Vorige week brachten de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie een statement naar buiten, waarin gedreigd wordt om 'demonstratief' de poorten van de stadions open te gooien. PSV, Ajax en Feyenoord geven tegenover De Telegraaf aan dat ze achter dat statement staan, maar dat ze wel wachten op hun eigen gemeente en burgemeester.

Een woordvoerster van PSV wijst naar de volgende coronapersconferentie. "Daarna gaan we in gesprek met de lokale driehoek. Daar hebben we een goede verstandhouding mee en dat willen we in stand houden. We gaan niet op de zaken vooruitlopen, we gaan zien hoe dit uitpakt. We weten wat ervoor nodig is om een stadion te openen voor het publiek, dat kunnen we snel geregeld hebben."

Ajax laat weten dat het niet al te veel over de situatie kwijt kan en zal met informatie komen wanneer dat mogelijk is. Feyenoord hoopt op medewerking vanuit de gemeente Rotterdam. "Wij merken begrip bij de driehoek, ook voor de spanningsvelden waarvoor we komen te staan. De burgemeesters doen er alles aan om de situatie veranderd te krijgen."