Erehaag houdt Ajax en Excelsior Maassluis bezig: 'Ik kreeg tranen in mijn ogen'

20 januari om 23:52

Na afloop van het bekerduel tussen Ajax en Excelsior Maassluis ging het veel over de erehaag voor Devin Plank. De twintigjarige aanvaller is er zelf niet echt onder de indruk door, maar dat geldt niet voor Ajax-coach Erik ten Hag en Maassluis-trainer Dogan Corneille.

Plank liep minder dan een jaar geleden een kwaadaardige tumor op, maar inmiddels is hij aan de beterende hand. De spits is weer onderdeel van de Excelsior Maassluis-selectie en hoort binnenkort of hij helemaal schoon is. Trainer Corneille gunde Plank een korte invalbeurt en dat leverde hem een erehaag van alle spelers op het veld op. "Ik ben blij dat ik nog even mocht invallen", reageert Plank bij ESPN, waarna hij over de erehaag vertelt. "Ik ben er nog vrij nuchter onder, misschien dat het morgen komt. Het was een mooi moment. Goed geregeld, leuk."

Het verhaal van Plank en de actie maakten veel indruk op Ten Hag. "We waren ervan op de hoogte", vertelt de Ajax-coach over de situatie. "Het is natuurlijk bijzonder, een heel mooi eerbetoon. Het was zeker ook een hart onder de riem. Deze jongen heeft moeten lijden, is diep gegaan een heeft zich teruggeknokt. Het is prachtig dat hij weer op het voetbalveld kan staan met zijn maten."

Excelsior Maassluis-trainer Corneille werd zelfs emotioneel door het eerbetoon. "Ik kreeg tranen in mijn ogen, dat is niet uit te leggen. Dat is zo verschrikkelijk mooi om te zien, dat die jongen dat moment krijgt. Ik vond het ook een prachtig gebaar van Ajax, dat ze meewerkten. Dat waarderen we enorm. Dit is natuurlijk waar het echt om gaat in het leven. Voetbal is dan maar een spelletje. Het is hem zo van harte gegund."