'Vermaelen stopt met voetballen, maar oud-Ajacied gaat wel naar WK in Qatar'

21 januari om 08:38

Thomas Vermaelen gaat niet meer op zoek naar een nieuwe club en zet een punt achter zijn carrière. Toch gaat de 36-jarige Belg vermoedelijk wél naar het WK, zij het als assistent van bondscoach Roberto Martínez bij de Rode Duivels. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het contract van Vermaelen bij Vissel Kobe in Japan werd onlangs niet verlengd. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax. Na een huurperiode bij RKC Waalwijk beleefde de verdediger zijn doorbraak in Amsterdam. Hij verdiende een transer naar Arsenal en kwam ook nog uit voor FC Barcelona en AS Roma.

Vermaelen speelde 85 interlands voor de Rode Duivels. Het was zijn droom om nog naar het WK in Qatar te gaan, maar als speler zit dat er nu niet meer in. Wel gaat de 85-voudig international spoedig als assistent van Martínez aan de slag, weet de Belgische krant. De Spaanse keuzeheer zocht nog een nieuwe rechterhand na het vertrek van Shaun Maloney.

Vermaelen werd met Ajax landskampioen in 2004, maar zijn aandeel was zeer beperkt. Later legde hij wel beslag op de KNVB Beker (twee keer) en de Johan Cruijff Schaal (drie keer). Met Arsenal won hij de FA Cup, maar zijn prijzenkast vulde hij pas echt bij FC Barcelona. De Belg vierde als wisselspeler onder meer vier landstitels en de winst van de Champions League in 2015.