Ajax-vertrek lijkt in de maak: 'Mijn zaakwaarnemer is er druk mee bezig'

21 januari om 08:52

Danilo stapte donderdag met de wedstrijdbal van het veld na de 9-0 bekerzege van Ajax op de amateurs van Excelsior Maassluis. De 22-jarige Braziliaan is blij dat hij zich weer eens heeft kunnen laten zien in het eerste elftal van de Amsterdammers.

"Ik ben blij voor het team en ik ben blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien", zegt Danilo tegen ESPN. De spits scoorde zelf vier keer. "Het past bij de mentaliteit van Ajax om altijd meer te willen en meer te scoren. Dat hebben we gedaan. De meeste kansen die we kregen hebben we afgemaakt. Het had misschien meer kunnen zijn, maar we hebben het goed gedaan."

Danilo kreeg er met Brian Brobbey een extra concurrent bij in Amsterdam. Bovendien keert Sébastien Haller straks terug van de Afrika Cup. "Ajax heeft Brian natuurlijk met een reden gehuurd. Ik moet hard werken en mezelf laten zien op momenten waarop ik de kans krijg. Dat Brian hier is, vind ik goed. Hij kan ons helpen en ik was blij voor hem dat hij meteen twee keer scoorde tegen FC Utrecht. Dat hij hier is, is goed voor Ajax. Van concurrentie wordt iedereen beter."

Door de komst van Brobbey lijkt de toekomst van Danilo echter buiten Amsterdam te liggen. Hij werd al in verband gebracht met clubs als Vitesse, Palmeiras en Hull City. "Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Hij is er druk mee bezig op dit moment en ik kan er niet veel over zeggen. Ik doe gewoon mijn werk."