Tirade richting Dembélé: 'Hij heeft nooit begrepen wat FC Barcelona inhoudt'

21 januari om 17:31
Laatste update: 21 januari om 17:54

Hristo Stoichkov heeft genadeloos uitgehaald naar Ousmane Dembélé. De Fransman, die al maanden in de clinch ligt met FC Barcelona over een contractverlenging, snapt volgens de oud-Barça-speler niet wat spelen voor de Catalaanse grootmacht betekent. 

Het verhaal is bekend: Dembélé voelt zich in Catalonië financieel ondergewaardeerd en wil alleen bijtekenen in ruil voor een exorbitant salaris. Barcelona kan niet aan zijn eisen voldoen, waarop Xavi Hernández hem voor de wedstrijd tegen Athletic Bilbao (3-2 verlies) al buiten de wedstrijdselectie hield. Stoichkov, die tussen 1990 en 1997 uitkwam voor Barcelona, is woest op de vleugelspeler en spaart hem allesbehalve. "Als je niet voor Barcelona wilt spelen, prima. Maar maak ons logo niet zwart", foetert hij tegenover TUDN.

"Ik heb respect voor de keuze van Xavi om hem niet meer op te nemen in de selectie. Joan Laporta moet spelers laten gaan die niks voelen voor de clubkleuren. Ik heb gezweet in dat shirt", vervolgt de Bulgaar, die zich tot slot richt op de rijke historie van de club. "Dembélé heeft nooit begrepen wat Barcelona inhoudt. Ik heb me als niet-Spanjaard geïnvesteerd in de club. Ik wilde de geschiedenis kennen. Hij heeft dat nooit gedaan."

De soap tussen Dembélé en Barcelona dendert door. Xavi wil de Fransman voor het einde van de transferperiode verkopen, terwijl Dembélé zelf op Instagram liet weten 'zich te willen focussen op het winnen van wedstrijden'.