Bergwijn-komst naar Ajax lijkt van de baan: 'We hebben ons voorwerk gedaan'

21 januari om 17:47
Laatste update: 21 januari om 17:58

De kans is groot dat Ajax het vertrek van David Neres intern opvangt. Lang leek het erop dat Steven Bergwijn over zou komen van Tottenham Hotspur, maar naar alle waarschijnlijkheid blijft hij in Londen. Daarentegen staat er een talent uit eigen kweek te popelen om zich te tonen aan het grote publiek.

Amourricho van Axel Dongen was tegen Excelsior Maassluis (9-0) de invaller van Antony en mag tegen PSV ook hopen op speeltijd. "Hij heeft zeker de potentie. Zondag zit hij bij de selectie", zegt Erik ten Hag op het perspraatje van vrijdag. "Het is een speler die op drie posities voorin uit de voeten kan." Mede door de kwaliteiten van Van Axel Dongen verwacht de Ajax-trainer weinig spektakel in de laatste week van de transferperiode. "We hebben ons voorwerk gedaan en die mogelijkheden tasten we af. Maar we kijken ook zeker naar wat er intern mogelijk is."

"Er zijn jongens die die vacature kunnen invullen", vervolgt Ten Hag. "Spelers die potentie hebben laten zien bij Ajax 1 of Jong Ajax. We hebben Daramy ook niet voor niets gehaald." Hoewel Ten Hag zich niet wil bezighouden met de perikelen rondom Bergwijn, heeft de oefenmeester wel genoten van diens doelpunten tegen Leicester City in de vijfde en zevende minuut van de blessuretijd. "Voor Nederland is het fijn dat een speler in de Premier League twee geweldige goals maakt. Dat is spectaculair."