Flinke schorsing Marcelo na uitspraken aan adres arbiter: 'Jij bent erg slecht'

21 januari om 19:53

Real Madrid kan de komende drie wedstrijden in de Copa del Rey niet beschikken over Marcelo. De Braziliaan kreeg in het duel met Elche een directe rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. Hier was de verdediger het niet mee eens, waarna hij 'jij bent erg slecht' zou hebben geschreeuwd richting de arbiter.

De Spaanse voetbalbond heeft Marcelo vanwege zijn gedrag voor drie wedstrijden geschorst in het Spaanse bekertoernooi. Voor de overtreding zelf volstond een schorsing van één wedstrijd, maar door zijn uitspraken aan het adres van scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez moet de vleugelverdediger twee wedstrijden extra langs de kant zitten.

Uit het scheidsrechtersrapport blijkt dat Marcelo 'jij bent erg slecht' naar de scheidsrechter heeft geroepen. Figueroa Vázquez zou hem meerdere malen gewaarschuwd hebben, waarna Marcelo reageerde met 'ik schreeuw tegen jou omdat ik daar zin in heb'. 

Real Madrid speelt in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Athletic Club, dat FC Barcelona uitschakelde in de vorige ronde. Marcelo moet het tweeluik missen. Hij mist ook de eerste halve finale, mocht Real over twee wedstrijden sterker zijn dan Athletic Club.