'Als ik op een dag terug zou gaan, zit PSV het eerst in mijn gedachten'

'Als ik op een dag terug zou gaan, zit PSV het eerst in mijn gedachten'

Luuk de Jong kijkt uit naar de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax van aanstaande zondag. De voormalig PSV-spits werd afgelopen zomer gepolst door de clubleiding van PSV om te kijken of een terugkeer mogelijk was, maar de spits gaf destijds zelf aan liever in het buitenland te blijven.

De Jong bleef bij FC Barcelona, waar hij inmiddels het vertrouwen van trainer Xavi gewonnen lijkt te hebben. De Nederlander wist het net de afgelopen weken regelmatig te vinden. Ondanks zijn goede vorm in Catalonië blijft De Jong met veel interesse kijken naar de Eredivisie. Zijn laatste topper met PSV tegen Ajax won hij. "Het werd thuis 3-0 in het eerste seizoen onder Mark van Bommel, 2018/2019. Toen wonnen we de eerste dertien competitieduels", vertelt De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Het werkte in mijn tijd vaak wel om Ajax met veel power, diepgang en direct spel te bestrijden", vervolgt De Jong. "Je moet ze ontregelen en niet alleen maar inzakken. Benieuwd wat PSV nu kan."

Terugkeer
Als het aan PSV had gelegen, had De Jong dit seizoen mogelijk weer in het shirt van de club gespeeld. "Ik heb met John de Jong (technisch directeur, red.) besproken dat ik nog in het buitenland wilde blijven. Er was toen sprake van dat Barcelona misschien zou komen en anders wilde ik bij Sevilla blijven. Ik heb nog een aantal jaar te gaan in mijn carrière, het buitenland smaakt nog steeds naar meer. Als ik op een dag terug zou gaan naar Nederland, zit PSV het eerst in mijn gedachten. Ik ben ambassadeur van de club en het contact is goed. Maar ik heb niks gepland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s