'Ranieri moet al na drie maanden zijn koffers pakken bij Watford'

22 januari om 15:15

Claudio Ranieri staat op het punt om ontslagen te worden door Watford. De Italiaan is pas drie maanden in dienst, maar verloor elf van zijn dertien Premier League-wedstrijden. Het is nog niet officieel, maar Engelse media vermoeden dat Ranieri binnenkort op straat wordt gezet.

Ranieri werd begin oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Xisco Munoz, maar de 70-jarige Italiaan heeft het tij niet kunnen keren. Onder Ranieri is Watford nauwelijks opgeschoten, de club verkeert met een achttiende plaats nog altijd in grote degradatiezorgen. Volgens diverse Engelse media, waaronder The Telegraph, is het ontslag van Ranieri een kwestie van tijd. De nederlaag tegen Norwich City, een directe concurrent, kost hem de kop.

In Engeland wordt aangenomen dat het aanstellen van Ranieri meer een romantische zet van Watford was. Hij leidde Leicester City in 2017 tegen ieders verwachting naar de Premier League-winst, maar evenaarde dat succes nooit meer. Ranieri stapte na één seizoen (en een tiende plaats) op bij FC Nantes, werd na drie maanden ontslagen bij Fulham en behoedde Sampdoria daarna voor degradatie.