'PSV moet Romero missen in Eredivisie-topper tegen Ajax door nieuwe blessure'

22 januari om 19:51

Blessures blijven Maximiliano Romero achtervolgen. De spits van PSV lijkt zondag niet mee te kunnen spelen in de Eredivisie-topper tegen Ajax, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Romero begon vorige week tegen FC Groningen in de basis en leek eindelijk fit. In de afgelopen dagen heeft de 23-jarige Argentijn echter weer een kwetsuur opgelopen, weten het ED en VI. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij dit keer moet toekijken, maar tegen Ajax komt hij normaal gesproken niet in actie. 

Romero speelt inmiddels vier jaar in Eindhoven, maar krijgt met de ene na de andere tegenslag te maken. Diverse zware blessures troffen de aanvaller. Ook dit keer wordt gevreesd voor een afwezigheid van meerdere weken.

Roger Schmidt was woensdag nog lovend over Romero. "Je ziet dat hij een goede targetman is. Sterk aan de bal, maar ook goed in zijn loopacties. En hij levert veel werk in de recuperatie van het balbezit. Maxi is niet vies van het maken van vuile meters. Hij moet nu nog wedstrijdritme genereren, maar ik zie veel potentie in hem", zei de Duitse trainer.

PSV moet het tegen Ajax ook nog zonder Carlos Vinícius stellen. Eran Zahavi is wel weer beschikbaar.