SC Cambuur verrast in Alkmaar: AZ ziet zegereeks eindigen

22 januari om 21:55

Aan de zegereeks van AZ in de Eredivisie is zaterdag een einde gekomen. De ploeg van trainer Pascal Jansen wist na zes overwinningen op rij niet te winnen van SC Cambuur: 0-0.

AZ moest het zonder Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi stellen, waardoor Aslak Witry een centrum vormde met Sam Beukema. Het duo zag dat Cambuur in de openingsfase brutaal het initiatief nam, maar echt in de problemen kwamen ze niet. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de Alkmaarders. Cambuur-doelman Sonny Stevens redde op een schot van Hakon Evjen, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond.

Ook Beukema en Vangelis Pavlidis probeerden het in de tamme eerste helft van afstand, maar veel aanspraak op een treffer maakte AZ niet. In de tweede helft drong de thuisploeg wat meer aan. Pavlidis en Dani de Wit kwamen echter niet aan voorzetten van Yukinari Sugawara en Owen Wijndal. Aan de andere kant was vervolgens Cambuur dicht bij een goal: Peter Vindahl moest zich strekken op een fraaie inzet van Michael Breij, maar hield zijn doel schoon.

De tijd begon ondertussen steeds meer te dringen voor AZ, dat negen minuten voor tijd het dichtst bij een treffer in de buurt kwam. De Wit kreeg een enorme kans, maar zijn kopbal werd nog net aangeraakt door Stevens. Zodoende liepen de Almaarders weer eens averij op. AZ verdringt Vitesse alleen op basis van het doelsaldo van de vierde plaats, maar kan die later op de avond alweer kwijtraken aan FC Twente. Cambuur klimt in ieder geval voor één dag naar plek zeven.