LC: draagvlak voor Jansen verdwenen, Heerenveen-vertrek 'onvermijdelijk'

LC: draagvlak voor Jansen verdwenen, Heerenveen-vertrek 'onvermijdelijk'

Het lijkt erop dat de dagen van Johnny Jansen als trainer van sc Heerenveen zijn geteld. Een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion lijkt 'onvermijdelijk' na de slechte start van de tweede seizoenshelft.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Volgens de regionale krant is Jansen zijn draagvlak in Heerenveen verloren na de nederlagen tegen Go Ahead Eagles (0-1) en PEC Zwolle (0-1). Aankomende maandag gaat algemeen directeur Ferry de Haan om tafel met Jansen om het over diens toekomst bij de club te hebben. Het is daarom nog maar de vraag of Jansen op 5 februari op de bank zit, wanneer Heerenveen speelt tegen Fortuna Sittard.

Jansen zelf voelt de bui al wel een beetje hangen. "Dat merk ik aan wat er geschreven wordt, maar ook door de kritische gesprekken die we intern al een tijdje voeren. Daarnaast is er ruis bovenin de club, al langer", zo gaf de trainer zaterdag na de nederlaag tegen PEC aan.

Heerenveen staat op een teleurstellende tiende plaats in de Eredivisie met 25 punten uit 20 wedstrijden. De club verloor de laatste drie Eredivisie-wedstrijden (tegen Feyenoord, FC Twente en PEC) en werd deze week uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB Beker (tegen Go Ahead).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s