'Geen lastige keuze' bij PSV: 'Ik denk dat hij Götze uit de ploeg gaat spelen'

'Geen lastige keuze' bij PSV: 'Ik denk dat hij Götze uit de ploeg gaat spelen'

Mario Götze raakt binnenkort zijn basisplaats kwijt bij PSV. Althans, dat verwacht Huub Stevens. De oud-trainer van de Eindhovense club is niet onder de indruk van de ervaren Duitser (29).

Schmidt heeft een aantal harde noten te kraken als alle middenvelders fit zijn, maar volgens Stevens is het niet zo moeilijk: Erick Gutiérrez en Afrika Cup-ganger Ibrahim Sangaré moeten een middenveld vormen met nieuwkomer Joey Veerman. Dat zou ten koste gaan van aanvoerder Marco van Ginkel én Götze.

"Ik vind het geen lastige keuze", reageert Stevens in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Veerman komt op de positie voor Sangaré en Guti, denk ik. Ja, ik denk dat hij Götze uit de ploeg gaat spelen. Tot nu toe heeft Götze te weinig gebracht in Eindhoven."

De Duitse grootverdiener maakte vorige week tegen FC Groningen (0-1 zege) zijn eerste goal sinds 21 februari 2021. Stevens: "Als hij de kwaliteiten die hij heeft laat zien, kan PSV hem goed gebruiken. We weten allemaal dat hij een fantastische voetballer is. Maar hij laat het te weinig zien. In Duitsland kijken ze helemaal niet meer naar Götze."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s