Gerbrands laakt KNVB: 'Niet alleen wakker worden als er wat aan de hand is'

Gerbrands laakt KNVB: 'Niet alleen wakker worden als er wat aan de hand is'

Toon Gerbrands is kritisch op de KNVB en Eredivisie CV. Volgens de algemeen directeur van PSV is de voetballobby in Den Haag niet op orde.

Gerbrands mist regie vanuit Zeist. "Een lobby betekent niet dat je alleen wakker wordt als er wat aan de hand is", verklaart hij tegenover de NOS. "Je moet er élke maand zitten, het hele jaar. Ook als er niks te verdienen valt."

Zelf sprak de PSV-directeur de laatste weken met 'zes, zeven mensen uit de politiek'. "Het circuit is er wel, Edwin van der Sar (Ajax, red.) kan dat beamen. Er is een rol weggelegd voor de Eredivisie CV en KNVB om die lobby beter te regelen."

'Elke wedstrijd een miljoen'
Gerbrands hoopt dat PSV - Ajax voorlopig de laatste thuiswedstrijd zonder publiek is. Het ziet ernaar uit dat de stadions op korte termijn weer open mogen, al moet dat nog bekrachtigd worden door het kabinet.

"Elke wedstrijd die wij zonder publiek spelen, kost een miljoen", zegt hij. "We zijn al acht wedstrijden verder. Dat is heel veel geld. Ze moeten het stadion wel helemaal opengooien, niet met driekwart. Dat laatste zou heel jammer zijn. We hebben allemaal onkosten die doorgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s