Ook Ten Hag twijfelt: 'Had hetzelfde gevoel als bij Real Madrid'

Ook Ten Hag twijfelt: 'Had hetzelfde gevoel als bij Real Madrid'

23 January - 17:22 Laatste update: 17:40
72

Na de topper tegen PSV waren er voor Ajax-trainer Erik ten Hag genoeg zaken om te bespreken. De Oldenzaler vertelt voor de camera van ESPN over de goal van de geblesseerde Brian Brobbey, het foutje van Jurriën Timber en de curieuze 1-2.

Ajax boekte op bezoek bij PSV een zwaarbevochten 1-2 overwinning. "Ik denk dat we heel erg tevreden kunnen zijn, zeker met de manier waarop", reageert Ten Hag na afloop bij ESPN. "We waren rustig aan de bal, terwijl PSV achteroverleunde en loerde op de omschakeling."

In de eerste helft maakte Brobbey de openingstreffer, terwijl hij even daarvoor geblesseerd raakte. "Dat zegt iets over zijn winnaarsmentaliteit", vindt Ten Hag. "Hij is heel doelgericht, het was een geweldig mooie goal." Bij de gelijkmaker zag Jurriën Timber er echter niet goed uit. "Dat hoef ik hem niet te vertellen", vertelt Ten Hag over het foutje. "Hij maakte gewoon de verkeerde keuze. De eerste aanname was niet goed, al moet ik het nog even terugzien. Ik denk dat hij het daar vrij simpel kan uitspelen."

Vervolgens komt de 1-2 ter sprake. Er is veel discussie of de bal in aanloop naar de treffer over de zijlijn ging of niet. "Het is natuurlijk twijfelachtig of de bal wel of niet over de lijn was. Dat is gewoon heel moeilijk te zeggen", constateert Ten Hag. "Ik had hetzelfde gevoel als bij Real Madrid, toen stond ik op dezelfde plek. Die bal komt omhoog. Vanuit mijn oogpunt was hij net niet helemaal over de zijlijn. De grensrechter staat er het allerbeste bij." Vervolgens ziet Ten Hag het moment terug. "Zo zou je kunnen zeggen dat de bal optisch net over de lijn is. De grensrechter staat alleen precies op de lijn en heeft het beste zicht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s