Ajax zet koers richting derde titel op rij: 'Iedereen moet altijd 'aan' staan'

Ajax zet koers richting derde titel op rij: 'Iedereen moet altijd 'aan' staan'

Erik ten Hag waakt ervoor dat Ajax de koppositie in de Eredivisie opnieuw weggeeft. Eerder dit seizoen voerden de Amsterdammers ook al eens de ranglijst aan, maar werd er op onverwachte momenten punten verspild. De Ajax-coach verwacht de juiste mindset van zijn spelers.

Tijdens de eerste competitiehelft liet Ajax punten liggen tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles, terwijl AZ in de Johan Cruijff ArenA de volle buit pakte. Na de zege in Eindhoven heeft de ploeg van Ten Hag de eerste plaats terug in handen. "Maar er is nog een lange weg te gaan", zegt de oefenmeester op het persmoment na de topper. "We moeten ons realiseren dat we altijd met deze energie en spirit moeten spelen, want in de Eredivisie kan je weinig misstappen veroorloven. Zowel Ajax als PSV wint immers normaal gesproken zijn wedstrijden."

"We moeten zorgen dat we het stuur in handen houden", vervolgt hij. "Dat heeft alles te maken met de houding van de ploeg en de manier waarop wij het beleven. "Het betekent dat je iedere wedstrijd 'aan' moet staan. Dat is op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de spelers zelf. Zij moeten de honger hebben om titels binnen te halen. Als je kampioen wil worden moet je alle wedstrijden 'aan' staan, want gelijkspelen is ook verliezen en dan loop je uiteindelijk achter de feiten aan."

Het verschil op de ranglijst tussen Ajax en PSV bedraagt twee punten in het voordeel van de Amsterdammers. Komend weekend is er geen Eredivisie-voetbal. De huidige koploper van de Eredivisie hervat de competitie op 6 februari tegen Heracles. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s