'Ajax nadert Ihattaren-akkoord met Juventus en heeft drie transferopties'

'Ajax nadert Ihattaren-akkoord met Juventus en heeft drie transferopties'

24 januari - 06:42 Laatste update: 07:58
Eredivisie 149 Reacties

Ajax nadert een akkoord met Juventus over de komst van Mohamed Ihattaren. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de Italiaanse topclub.

Vorige week bleek dat niet FC Utrecht, maar Ajax de nieuwe club van Ihattaren moet worden. De Amsterdammers willen de negentienjarige linkspoot overnemen van Juventus. Met welke constructie dat gebeurt, is nog onduidelijk. De Telegraaf rept over drie opties: een huur voor een half jaar of anderhalf seizoen óf een definitieve transfer.

Ihattaren wacht af tot het moment dat hij bij Ajax kan worden gekeurd. In Amsterdam zal hij eerst opgetraind moeten worden. De aanvallende middenvelder speelde sinds 24 april 2021 geen officiële wedstrijd meer. Na zijn vertrek bij PSV stuurde zijn nieuwe club Juventus hem meteen door naar Sampdoria. Ihattaren kon echter niet aarden in Italië en verdween van de radar.

Ihattaren sprak al wel met Erik ten Hag, terwijl zaakwaarnemer Ali Dursun om de tafel zat met Marc Overmars. Het ligt voor de hand dat de hoofdrolspeler in eerste instantie aansluit bij Jong Ajax, al is ook dat nog niet zeker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s