Van Seumeren: 'Nou, we hadden de indruk dat Ihattaren naar ons toe zou komen'

21 januari om 20:05

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft bij RTV Utrecht bevestigd dat zijn club bezig is geweest met Mohamed Ihattaren. De linkspoot leek Juventus tijdelijk gaan te verruilen voor de club uit zijn geboortestad, maar deze week werd opeens duidelijk dat Ajax de beste papieren heeft.

Van Seumeren krijgt bij RTV Utrecht de vraag hoe serieus de interesse in Ihattaren was. "Nou, wij hadden duidelijk de indruk dat hij naar ons toe zou komen", laat hij weten. De zakenman kijkt naar het spraakmakende interview dat Ihattaren in twee delen aan De Telegraaf gaf. "Die jongen heeft heel snel de publiciteit gezocht. Als het stil was gebleven, was het waarschijnlijk wel gelukt."

Of de linkspoot er verstandig aan zou doen om Ajax boven FC Utrecht te verkiezen, betwijfelt Van Seumeren. "Als die jongen verstandig zou zijn, had hij voor FC Utrecht gekozen, natuurlijk. Hij kan altijd nog bij Ajax komen. Nu kan hij in zijn vertrouwde omgeving zitten", klinkt het. "En ja, dan zie je uiteindelijk weer: het grote geld is waarschijnlijk belangrijker dan de sportieve prestaties."