'Dit is de Ziyech die we bij Ajax zagen, hij heeft Spurs aan flarden gescheurd'

'Dit is de Ziyech die we bij Ajax zagen, hij heeft Spurs aan flarden gescheurd'

Hakim Ziyech heeft zondag punten gescoord in Engeland. Met een fenomenaal doelpunt leidde hij Chelsea naar de drie punten tegen Tottenham Hotspur (2-0), tot blijdschap van analist Micah Richards.

Richards is vol lof over Ziyech, die Stamford Bridge hoogstpersoonlijk in vuur en vlam zette. "Hij was gewoon uitstekend", oordeelt de BBC-analist, die in het verleden de clubkleuren van Manchester City verdedigde. "Hij was overal op het veld."

Sinds zijn overstap van Ajax naar Chelsea in 2020 worstelde Ziyech met blessures en een reserverol. "Maar dit is de Ziyech die we bij Ajax zagen", aldus Richards. "Het is hem nog niet gelukt die reputatie waar te maken. Hij weet niet waar hij wil spelen of wat zijn beste positie is in dit systeem, maar Spurs heeft hij aan flarden gescheurd."

Ziyech kon zelf ook niet anders dan tevreden zijn. "Hoe goed de goal was?", herhaalt de oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax met een brede grijns de vraag van Sky Sports. "Ik denk dat dit een 10 uit 10 was. Ik dacht eerst dat ik hem te hard raakte. Maar hij viel binnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s