Schmidt kan opgelucht ademhalen, KNVB grijpt niet in: Hoog in zijn emotie

Schmidt kan opgelucht ademhalen, KNVB grijpt niet in: "Hoog in zijn emotie"

24 januari - 14:10 Laatste update: 14:26
Eredivisie 233 Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt zal niet bestraft worden voor zijn uitlatingen tijdens PSV-Ajax. De KNVB heeft bevestigd dat de aanklager betaald voetbal van de voetbalbond geen onderzoek gaat openen naar de 54-jarige Duitser.

Schmidt reageerde zich af na het veelbesproken winnende doelpunt van Noussair Mazraoui. "Geef de schaal maar meteen aan Ajax", beet hij vierde official Jeroen Manschot tijdens de wedstrijd toe. De KNVB heeft dit ook meegekregen, maar zal verder geen actie ondernemen. "De PSV-coach zat hoog in zijn emotie, maar hij heeft niet gescholden of iemand beledigd", wordt een woordvoerder vanuit Zeist geciteerd door NU.nl.

De bal die wel of niet binnen werd gehouden door Daley Blind is het gesprek van de dag in Nederland. PSV hield al in, maar arbiter Danny Makkelie liet doorspelen en Mazraoui schoot van afstand raak: de VAR greep niet in, omdat het niet onomstotelijk vast kon stellen dat Makkelie het bij het verkeerde eind had. De VAR heeft bij de 1-2 de enige juiste beslissing genomen, liet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond later op de zondag al weten. Op basis van de beelden die er beschikbaar zijn, is niet te zien dat de bal volledig over de zijlijn is geweest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s