De Boer ziet Frenkie de Jong lijden: 'Hij is niet gelukkig en oogt verloren'

De Boer ziet Frenkie de Jong lijden: 'Hij is niet gelukkig en oogt verloren'

Ronald de Boer blijft lyrisch over de kwaliteiten van Frenkie de Jong, maar ziet ook dat hij niet goed tot zijn recht komt bij FC Barcelona. De oud-international hoopt dat de 24-jarige middenvelder spoedig het stokje overneemt van Sergio Busquets.

"Frenkie lijdt momenteel", opent De Boer in een interview met El País. "In zijn eerste jaar speelde hij erg goed en ook vorig jaar haalde hij een goed niveau. Hij is nog steeds een geweldige speler voor Barça, maar als ik hem nu zie bewegen, dan krijg ik de indruk dat hij verlegen is. Hij toont niet de energie die hij normaal heeft. Hij oogt zelfs een beetje verloren."

De Boer wil er niet te zwaar aan tillen. "Soms maak je zulke periodes mee, je kunt niet altijd je hoogste niveau halen. Nu zit De Jong in een dip. Hij ziet er niet gelukkig uit, dat is duidelijk. Misschien hebben de vele trainerswisselingen ook invloed. Daarnaast is de plek van Sergio Busquets zijn beste positie. Die rol zou hij heel goed kunnen invullen."

De Boer vindt Busquets nog altijd een 'ongelooflijk speler'. "Hij is een genie, hij ziet situaties voordat ze zich voordoen. Maar de jaren beginnen te tellen en hij heeft bescherming nodig. Als hij veel afstanden moet overbruggen, heeft hij een probleem. Dat is van invloed op het hele team en ook De Jong. Ik zou De Jong op 'zes' opstellen. Dat is de toekomst: De Jong, Gavi, Pedri, Nico… Dat wordt een ongelooflijk middenveld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s