Senegal wint van negental Kaapverdië en bereikt kwartfinale Afrika Cup

25-01-2022 18:58
13

Senegal heeft dankzij Sadio Mané en een rood aanlopend Kaapverdië de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup bereikt. De ploeg van bondscoach Aliou Cissé trok met 2-0 aan het langste eind.

De Afrika Cup werd maandag opgeschrikt door de tragische gebeurtenissen rond het duel tussen Kameroen en De Comoren. Senegal en Kaapverdië stonden daar voorafgaand ook bij stil.

Het treffen ontbrandde al na 21 minuten. Patrick Andrade kreeg een rode kaart voor een harde charge op Pape Gueye. Na 57 minuten kwam Kaapverdië zelfs met negen man te staan, toen ook Vózinha van het veld werd gestuurd. De doelman was behoorlijk van de wereld na een botsing met Mané en kreeg tot overmaat van ramp een rode kaart.

Senegal profiteerde niet veel later van het numerieke overwicht. Mané schoot knap raak, werd nog even aan het twijfelen gebracht door de VAR, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Die tegentreffer kwam Kaapverdië niet meer te boven. In blessuretijd zorgde Bamba Dieng voor het slotakkoord: 2-0.