Stadionbestorming in Afrika Cup kost meerdere mensen het leven

Stadionbestorming in Afrika Cup kost meerdere mensen het leven

25 januari - 07:53 Laatste update: 11:15
Afrika Cup 52 Reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Kameroen en de Comoren (Afrika Cup) zijn meerdere mensen overleden toen zij het stadion binnen probeerden te komen. De Afrikaanse voetbalbond is een onderzoek gestart.

De wedstrijd werd gespeeld in het Stade d'Olembe in Yaounde. Toen mensen het stadion binnen probeerden te komen, ging het mis. Zeker acht mensen zijn overleden toen ze in de verdrukking kwamen, andere media schrijven over zeker zes doden. Ook zouden er veertig gewonden zijn gevallen die naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. 

Het Stade d'Olembe heeft een capaciteit van 60.000, maar vanwege de coronamaatregelen mocht het stadion slechts voor tachtig procent gevuld zijn. Supporters die niet naar binnen konden, wilden toegang tot het stadion forceren. Volgens AFP zijn er 'zeker' acht doden geregistreerd.

'CAF onderzoekt momenteel de situatie en probeert meer details te krijgen over wat er is gebeurd. We staan voortdurend in contact met de regering van Kameroen en het lokale organisatiecomité. Secretaris-generaal Veron Mosengo-Omba is afgereisd naar het ziekenhuis om de slachtoffers te bezoeken', laat de bond weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s