Overmars en Van der Sar verrast: 'Ik vond het een speciale middag'

Overmars en Van der Sar verrast: 'Ik vond het een speciale middag'

25 January - 19:58
50

Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn afgelopen vrijdag verrast. In het supportershome van de Eredivisie-koploper hangen nu borstbeelden van de twee Ajax-directeuren, die dat niet hadden verwacht.

Van der Sar en Overmars waren in het supportershome om een beeld van Ajax-legende Piet Keizer te onthullen. Niet veel later keken de twee ineens tegen hun eigen sculpturen aan. "De deur ging open en ik zag een beeld binnenkomen. Ineens zag ik mijn eigen hoofd", vertelt Van der Sar tegenover de Ajax-kanalen over de verrassing. "Toen ik naar achteren keek, zag ik de zonen en vrouw van Overmars. Daarna had ik pas door dat mijn dochter mijn beeld vast had. Ik vond het een speciale middag."

"Het initiatief is mooi. Vooral als ze een serie maken, van meerdere mensen", vindt Overmars, die daarna vertelt over de bestuurlijke prestaties die hij en Van der Sar neerzetten in Amsterdam. "Het kan niet alleen maar goed blijven gaan. Het zal ook een keer minder zijn, dat gaat ons ook gebeuren. De kunst is dan om het zo min mogelijk slecht te laten gaan."

Van der Sar is ook blij met de erkenning die hij en Overmars krijgen. "We hebben hier gespeeld en werken nu al bijna tien jaar bij Ajax. Het is een mooie erkenning, maar wat Marc zei: het is belangrijk dat er ook andere mensen naar voren gebracht worden die veel betekend hebben voor de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s