Miedema praat met PSG en Barça: 'Topjaren doorbrengen bij club die bij mij past'

Miedema praat met PSG en Barça: 'Topjaren doorbrengen bij club die bij mij past'

25 januari - 22:25 Laatste update: 22:27
Premier League 36 Reacties

Vivianne Miedema staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. De spits van Arsenal beschikt over een aflopend contract en voerde al gesprekken met onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain, laat ze weten aan het Algemeen Dagblad.

"De komende weken moet ik een gevoel krijgen voor de juiste club. De deur voor Arsenal is ook absoluut nog niet dicht", zegt Miedema tegen het AD. "Ik wil graag de Champions League winnen. Ik wil het maximale eruit halen. Dat betekent dat ik misschien wel de volgende stap moet maken. Ik ben 25 en dat is nog best jong, maar ik ga al een tijdje mee."

"De jaren die er nu aan gaan komen, horen officieel mijn topjaren te zijn", vervolgt de Oranje Leeuwin. "Die moet ik ergens doorbrengen bij een club die het beste bij mijn ambities past." Tegelijkertijd voelt ze zich op haar plek in Londen. "Het leven is goed hier. En ik ken mezelf: ik moet blij zijn buiten het veld om óp het veld te presteren."

Miedema verruilde Bayern München in 2017 voor Arsenal. Met die club werd ze één keer kampioen van Engeland, in 2019. Als ze voor regerend Champions League-winnaar Barcelona kiest, komt ze onder meer Lieke Martens tegen. De Telegraaf schreef in november dat Miedema 'zomaar één van de best betaalde voetbalsters ter wereld kan worden'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s