Goed geïnformeerde Bony maakt indruk bij NEC: 'Voetballen niet verleerd'

Goed geïnformeerde Bony maakt indruk bij NEC: 'Voetballen niet verleerd'

Voormalig Vitesse-held Wilfried Bony dook deze week verrassend op bij NEC en heeft een goede eerste indruk op trainer Rogier Meijer gemaakt. De Eredivisie-topscorer van 2012/2013 zit al anderhalf jaar zonder club, maar toonde zich tijdens zijn eerste NEC-training fit en gretig.

Bony heeft volgens Meijer zijn huiswerk gedaan. "Hij heeft de wedstrijd tegen Feyenoord gekeken, weet wie de spelers zijn en hoe we spelen. Dat is een goed begin", aldus de trainer in gesprek met de Gelderlander. "Bony is het voetballen niet verleerd. Hij is heel balvast en heeft een goede pass in de voeten. We hebben voor de training wat testjes gedaan en hij ziet er fit uit. Maar of hij echt fit is, is nog te vroeg om te zeggen. Dit was pas één training."

De inmiddels 33-jarige Ivoriaan wil zijn carrière graag weer vervolgen in Nederland en is via technisch directeur Ted van Leeuwen en adviseur Fred Rutten – oude bekenden uit zijn Vitesse-tijd – bij NEC uitgekomen. "De kans is aanwezig dat hij een contract krijgt", bevestigt Meijer de mogelijkheid van een gevoelige transfer. "De spelers vinden het geweldig. Sommigen zijn nog erg jong en die kunnen veel van hem leren. Hij heeft met Manchester City in de top van de Premier League gespeeld. Iedereen heeft veel respect voor hem."

NEC zit niet ruim in zijn spitsen, nadat Pedro Ruiz is weggevallen met een zware blessure.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s