Meijer: Er waren ook emoties toen Berghuis van Feyenoord naar Ajax ging

Meijer: "Er waren ook emoties toen Berghuis van Feyenoord naar Ajax ging"

NEC-trainer Rogier Meijer zet de deur wagenwijd open voor Wilfried Bony, die dinsdag voor het eerst meetrainde met de selectie. Of het van een samenwerking gaat komen, is nog de vraag, maar het ziet er wel goed uit.

Een deel van de achterban van NEC ziet Bony absoluut niet zitten en dat heeft te maken met zijn Vitesse-verleden. "De emoties begrijp ik, maar we zijn negen jaar verder", tekent Voetbal International op uit de mond van Meijer. "Wat mij betreft is hij welkom. Er waren ook emoties toen Berghuis van Feyenoord naar Ajax ging. Zo gaat dat."

Volgens Meijer maakte Bony (33), die al anderhalf jaar geen officiële wedstrijd heeft gespeeld, een goede indruk op de training van NEC. Hoe groot de kans is dat hij bij NEC tekent? "Die kans is aanwezig", zegt Meijer.

Vitesse haalde Bony in 2011 voor vier miljoen euro op bij Sparta Praag en verkocht hem twee jaar later weer door aan Swansea City voor zestien miljoen euro. Ted van Leeuwen was toen technisch directeur in Arnhem en bekleedt nu diezelfde functie in Nijmegen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s