Twente verliest 'principezaak' en mist Sadílek tegen concurrent Vitesse

Twente verliest 'principezaak' en mist Sadílek tegen concurrent Vitesse

FC Twente kan in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse geen beroep doen op Michal Sadílek. De Tsjech heeft bakzeil gehaald bij de beroepscommissie van de KNVB. Die handhaafde de schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Over de straf van Sadílek is veel te doen. De middenvelder kreeg kort voor de winterstop een rode kaart in het duel met FC Utrecht. De aanklager betaald voetbal deed hem een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Daar ging Twente niet mee akkoord, maar de tuchtcommissie ging mee met het oordeel van de aanklager. 

Sadílek miste vervolgens het treffen met sc Heerenveen, voordat de Tukkers besloten om naar de beroepscommissie te starten. Ook daar vangt de nummer vijf van de Eredivisie nu bot, maar door het beroep kon hij tussendoor wel meespelen tegen AZ (KNVB Beker) en Willem II (competitie). In Tilburg was hij de matchwinner.

De PSV-huurling wordt 'ernstig gemeen spel' verweten. 'Op grond van de bewijsmiddelen concludeert de commissie van beroep dat Sadilek een luchtduel is aangegaan en daarbij zijn rechterarm heeft gebruikt dat hij de veiligheid van zijn tegenstander in gevaar heeft gebracht', valt te lezen in de uitspraak.

Twente-directeur Jan Streuer baalt. "Als dit ernstig gemeen spel is… het was een ongelukkig duel, meer niet. We hebben het maximale geprobeerd, maar we moeten het ermee doen", zegt hij tegen TC Tubantia. De ploeg van coach Ron Jans moet het nu tegen directe concurrent Vitesse zonder Sadílek stellen, maar Streuer noemt het een 'principezaak'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s