Bayern München trekt grens en laat na Alaba ook Süle transfervrij vertrekken

Bayern München trekt grens en laat na Alaba ook Süle transfervrij vertrekken

Niklas Süle vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Bayern München. De Bundesliga-kampioen heeft geen akkoord weten te bereiken met de 26-jarige verdediger over een nieuw contract, zo maakt directeur Oliver Kahn bekend op een persconferentie.

"De onderhandelingen sleepten zich voort. We hebben hem een aanbieding gedaan, maar dat heeft hij geweigerd. Hij wil aan het einde van het seizoen vertrekken", laat Kahn weten. De voormalig doelman geef toe dat het vertrek van Süle pijn doet in de Allianz Arena. "We hebben maanden gesproken. Hij heeft goed gepresteerd de afgelopen vijf seizoenen en is één van de beste verdedigers. Ik denk dat we altijd ons respect en onze waardering naar hem hebben getoond."

Bayern ziet na David Alaba weer een verdediger gratis de deur uitlopen. "We hebben een bepaalde verantwoordelijkheid en moeten ons houden aan financiële voorwaarden. Het is heel normaal in deze wereld dat je niet altijd tot een akkoord komt", stelt Kahn, die benadrukt dat Der Rekordmeister onverminderd ambitieus blijft. "Bayern is er altijd in geslaagd om in de top te spelen, ook zonder een exorbitant budget." 

Met Süle verliest Bayern wel een speler die dit seizoen vaak in de basis staat. Toch weet Kahn niet of de club een vervanger zal halen. "We kijken naar alle opties, maar ook in de huidige selectie hebben we veel spelers op deze positie. We hebben Lucas Hernández en Dayot Upamecano en met Tanguy Nianzou is er ook een talent. Benjamin Pavard kan er bovendien ook spelen."

Süle wordt onder meer in verband gebracht met Newcastle United, maar volgens BILD heeft de robuuste mandekker geen trek in een overstap naar The Magpies. Ook FC Barcelona en Real Madrid werden al genoemd. De 37-voudig Duitse international speelt sinds 2017 voor Bayern, dat hem destijds overnam van Hoffenheim.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s