Sparta bevestigt: Fraser kan zich opmaken voor tweede WK-deelname

Sparta bevestigt: Fraser kan zich opmaken voor tweede WK-deelname

27 januari - 13:44 Laatste update: 13:58
Nederland 20 Reacties

Sparta heeft bevestigd dat het Henk Fraser voor een langere periode afstaat aan het Nederlands elftal. De trainer van de Kasteelclub zal ook tijdens het WK van 2022 fungeren als assistent-bondscoach.

Fraser combineert sinds dit seizoen zijn werkzaamheden bij Sparta met het assistent-bondscoachschap. Dat zou hij in eerste instantie tot het einde van de WK-kwalificatiecyclus doen, maar de samenwerking krijgt een vervolg. De Telegraaf meldde eerder op de donderdag dat dit een 'uitdrukkelijke' wens van bondscoach Louis van Gaal en de spelersgroep was.

De programma's van Sparta en het Nederlands elftal overlappen niet, tenzij de Rotterdammers tussentijds uit de Eredivisie degraderen, waardoor Fraser zijn beide werkzaamheden kan blijven combineren. Eind maart speelt Oranje twee oefenduels tegen Denemarken en Duitsland, daarna volgen de Nations League-wedstrijden tegen België, Polen en Wales in juni en september en het WK in november en december: tijdens die interlandmomenten ligt de Eredivisie stil.

Fraser mag zich na 32 jaar weer opmaken voor een WK-deelname. In 1990 behoorde hij tot de Oranje-selectie, die na een moeizaam toernooi in de achtste finales sneuvelde: de toenmalig Roda JC-verdediger viel in tijdens het pouleduel met Ierland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s