'Of ik prima Van Gaal-opvolger ben? Dat zal je mij absoluut niet horen zeggen'

'Of ik prima Van Gaal-opvolger ben? Dat zal je mij absoluut niet horen zeggen'

27 januari - 18:43
Nederland 22 Reacties

Henk Fraser is 'heel blij' dat hij als assistent met Oranje meegaat naar het WK in Qatar. De coach van Sparta durft echter niet hardop te dromen van een rol als bondscoach.

Donderdag werd bekend dat Fraser langer werkzaam blijft bij Oranje, waardoor hij meegaat naar het WK. "Ik ben heel blij, zeker", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De afgelopen maanden bij Oranje hebben me verrijkt als trainer. Dan is het een mooi vooruitzicht dat je er straks, na de succesvolle WK-kwalificatie, ook bij bent als het er écht om gaat.

Bondscoach Louis van Gaal liet Fraser persoonlijk weten dat hij een toegevoegde waarde ziet in zijn assistent. "Dat voelt wel als een groot compliment, ja, geef ik eerlijk toe", reageert Fraser, die vervolgens de vraag krijgt wat hij van Van Gaal heeft geleerd. "In die maanden dat ik nu onder Van Gaal werk, heb ik nóg meer bewondering voor de man gekregen. En dat zit 'm bijvoorbeeld in de wijze waarop hij bij iedereen, of het nu de 22 selectiespelers zijn of de 28 stafleden, het best in zichzelf naar boven weet te halen. Hij ziet alles en raakt bij iedereen de juiste snaar. Razendknap, dan ben je echt een vakman."

Zeker is dat Van Gaal na het WK stopt bij Oranje. Zou Fraser hem dan op kunnen volgen? "Dat zul je mij absoluut niet horen zeggen", is de oud-verdediger duidelijk. "Ik ben geen dromer. Veel eerder een realist die de dingen in het leven neemt zoals ze komen. En in dat leven ben je domweg afhankelijk van mensen die jou bepaalde dingen wel of niet gunnen. Maar dat betekent niet dat ik niet ambitieus ben. Want natuurlijk ben ik dat. De komende maanden zal ik, ook bij Oranje, het beste van mezelf laten zien als trainer. Dan zie ik later wel voor welke functie ik wel of niet aan de beurt kom."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s