Veerman levert in om droom te verwezenlijken: 'Soms moet je offers brengen'

Veerman levert in om droom te verwezenlijken: 'Soms moet je offers brengen'

Henk Veerman moest een aantal dingen opgeven om bij FC Utrecht te kunnen gaan spelen. Zo levert de spits aardig wat salaris in en kan hij niet meer carpoolen met Joey Veerman, die net als hij ook bij sc Heerenveen vertrokken is.

Spelen voor Utrecht was een langgekoesterde wens van Veerman. Hij wil daarmee een overleden vriend, die supporter was van de Domstedelingen, eren. Om dat te bewerkstelligen leverde hij aardig wat salaris in. "Soms moet je offers brengen om dromen werkelijkheid te laten worden", zegt de spits tegen De Telegraaf. "Ik ben trots dat het zo is gegaan."

Het lijkt er ook op dat de lange aanvaller nu zelf naar de club moet rijden. Nu Henk bij Utrecht speelt en Joey naar PSV is verkast, wordt carpoolen lastiger. "Al zou ik nog met Joey mee kunnen rijden tot Utrecht", zegt hij lachend.

Veerman kijkt in ieder geval uit naar zijn periode in de Domstad. De eerste kennismaking was alvast zeer positief, want de faciliteiten vielen bijzonder in de smaak. "Ik heb een rondleiding gehad op het nieuwe trainingscomplex. Daar was ik echt van onder de indruk. Dat is echt supermooi."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s