Veerman: 'Aanvoer beter dan bij Heerenveen, enorm veel kansen, te veel mis'

Veerman: 'Aanvoer beter dan bij Heerenveen, enorm veel kansen, te veel mis'

28 januari - 11:41 Laatste update: 11:44
Eredivisie 30 Reacties

In 2017 klapte het naar verluidt op een bedrag van één ton, maar Henk Veerman is er alsnog in geslaagd om een transfer naar FC Utrecht te maken. Het verhaal hierachter is bekend: Veerman deed die belofte in zijn amateurtijd, nadat zijn beste vriend uit het leven stapte.

Heerenveen wilde in de eerste Heerenveen-periode van Veerman niet meewerken, maar nu is het er alsnog van gekomen. "Er waren een aantal stiltemomenten bij de presentatie. Dat was mooi, zeer zeker. Die belofte was nu niet doorslaggevend voor mijn keuze, maar je wil om die reden wel heel graag voor Utrecht te spelen, los van het feit dat het een geweldige club is", aldus Veerman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat de transfer in het verleden niet van de grond is gekomen, neemt Veerman Heerenveen niet kwalijk. "Je moet er ook een klein beetje geluk mee hebben. Ze moeten het je gunnen. Dat is in het verleden niet altijd gebeurd, al heeft dat ook met allerlei factoren te maken. Wie kan Heerenveen nog halen, hoe staat het ervoor bij die club?" Nadat de Friezen Sydney van Hooijdonk haalden, was een transfer van Veerman echter bespreekbaar. "Alles moet tezamen komen, het moet precies het juiste moment zijn. Dat was het nu. Het was elke keer net niet, nu net wel."

Veerman heeft zijn officieuze debuut tegen Go Ahead Egales achter de rug en spreekt al in de wij-vorm over zijn nieuwe club. "We missen wat doelpunten. Die hoeven niet alleen van mij te komen, maar ik kan daar wel iets aan toevoegen", bespreekt hij zijn verwachtingen. "We creëren enorm veel kansen, maar die missen we te vaak. De aanvoer hier is veel beter dan bij Heerenveen, dus ik hoop dat dat mij vaak in stelling gaat brengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s