'Weghorst mist training en lijkt Premier League-transfer te gaan maken'

'Weghorst mist training en lijkt Premier League-transfer te gaan maken'

28-01-2022 13:27
31

Wout Weghorst ontbrak vrijdag op de training van VfL Wolfsburg. De afwezigheid van de spits voedt de transfergeruchten die hem linken aan een overstap naar Burnley.

Volgens Wolfsburg werkte Weghorst een individueel programma in de gym af, maar volgens Bild heeft de afwezigheid van de aanvaller uit Borne alles te maken met een naderende transfer. Burnley is serieus en wil Weghorst graag vastleggen als opvolger van de naar Newcastle United vertrokken Chris Wood.

Of het ook echt van een deal komt, valt nog te bezien. Ook Weghorst zelf heeft nog een stem, want hij zou nog niet zeker weten of hij wel tegen degradatie wil spelen op Turf Moor. Wolfsburg zou graag een bedrag van vijftien miljoen euro willen ontvangen voor de spits, die tot en met 31 januari nog kan vertrekken.

De 29-jarige aanvaller bouwde zijn loopbaan heel mooi op. Hij belandde via FC Emmen, Heracles Almelo en AZ uiteindelijk bij Wolfsburg en scoorde voor ieder van die clubs minstens acht doelpunten per seizoen. Sinds 2017 scoorde hij zelfs nooit minder dan zestien keer per seizoen. Deze jaargang staat de teller op zes.