Groningen en Suslov gaan langer met elkaar door: 'Hij heeft het juiste DNA'

Groningen en Suslov gaan langer met elkaar door: 'Hij heeft het juiste DNA'

28 januari - 16:11 Laatste update: 16:22
Eredivisie 32 Reacties

Tomás Suslov heeft een verbeterd contract getekend bij FC Groningen. De negentienjarige Slowaak lag al tot medio 2025 vast bij de Trots van het Noorden, maar daar is nog een jaartje bij gekomen.

Suslov speelde als jongeling al 53 wedstrijden voor Groningen, waarin hij drie doelpunten maakte. Ook is hij al Slowaaks international en maakte hij afgelopen zomer deel uit van de EK-selectie van dat land. Dat zijn allemaal redenen voor Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de groenwitten, om Suslov langer vast te leggen.

"Met name dit seizoen heeft Tomás een sterke ontwikkeling doorgemaakt en laten zien over zeer specifieke kwaliteiten te beschikken", laat Fledderus optekenen op de clubsite. "Hij is een speciale speler met een bijzonder spelinzicht, fysiek sterk en behendig aan de bal. Daarnaast bezit hij met zijn temperamentvolle strijdwijze het juiste FC Groningen-DNA."

De technisch directeur spreekt over 'doorlopende belangstelling uit binnen- en buitenland'. "Wij zien in Tomás één van onze sterkhouders richting de toekomst en met dit nieuwe contract willen we hem belonen en uitstralen dat we werken aan het langer binden en behouden van onze grootste talenten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s