Update: 'Bosz haalt aanwinst op bij Tottenham, huur zonder optie tot koop'

Update: 'Bosz haalt aanwinst op bij Tottenham, huur zonder optie tot koop'

28 januari - 23:45 Laatste update: 28 januari - 23:45
Ligue 1 25 Reacties

Het Olympique Lyon van Peter Bosz wil zakendoen met Tottenham Hotspur. Les Gones hebben Giovani Lo Celso namelijk op het oog. De Argentijnse middenvelder moet Bruno Guimarães vervangen, die op weg is naar Newcastle United.

Guimarães was een belangrijke schakel in het elftal van Bosz, maar de Braziliaan vertrekt zo goed als zeker uit Frankrijk. Lyon moet daardoor op zoek naar een vervanger, die de club bij Spurs gevonden denkt te hebben. Lo Celso is één van de topkandidaten voor de vacature op het middenveld van Bosz, weet transferexpert Fabrizio Romano.

Als de international naar Lyon vertrekt, zal dat waarschijnlijk op huurbasis gebeuren. Tottenham staat daarvoor open, maar wil wel dat Lyon een huursom betaalt en het volledige salaris van Lo Celso ophoest. Het wordt niet duidelijk hoe de nummer elf van de Ligue 1 hier tegenaan kijkt.

Lo Celso speelt inmiddels 2,5 jaar in het shirt van Tottenham. Dit seizoen komt hij echter amper in de plannen van manager Antonio Conte voor. De Italiaan geeft op het middenveld de voorkeur aan spelers als Pierre-Emile Højbjerg en Harry Winks.

Update: Tottenham en Lyon zijn akkoord over Giovani Lo Celso. De Argentijn gaat op huurbasis naar de Franse club, zonder een optie tot koop. Dat meldt L'Équipe. Lo Celso moet in Zuid-Frankrijk Bruno Guimarães, die op weg is naar Newcastle United, vervangen. Lyon gaat de helft van het huidige salaris van Lo Celso betalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s