''Bommetje' in Brugge: basisklant meldt zich vlak voor kraker af bij Schreuder'

''Bommetje' in Brugge: basisklant meldt zich vlak voor kraker af bij Schreuder'

29 januari - 13:15
15

Club Brugge-trainer kreeg vlak voor de topper tegen Union Saint-Gilloise van donderdagavond een onaangename verrassing. Ignace Van der Brempt, inzetbaar als centrale verdediger en als 'wing back', staat aan de vooravond van een transfer naar Red Bull Salzburg en besloot niet meer in actie te komen.

Volgens Het Nieuwsblad dropte Van der Brempt woensdag een 'bommetje' door te verklaren dat hij niet meer zou spelen, ondanks eerder gemaakte afspraken dat hij pas na het duel met Union afscheid zou nemen. Schreuder had de negentienjarige verdediger eigenlijk als vervanger van de geschorste Jack Hendry aangewezen, maar moest opeens improviseren: Matej Mitrovic had sinds eind augustus geen minuut meer gespeeld, maar draafde tegen de verrassende koploper opeens weer op.

Club Brugge houdt wel een aardig zakcentje over aan Van der Brempt, die als vijftienjarige uit de opleiding van KV Mechelen over is gekomen. Als Red Bull Salzburg zijn tot 2023 doorlopende contract afkoopt, dan levert dat Blauw-Zwart naar verluidt vijf miljoen euro op. Van den Brempt kwam sinds zijn debuut in 2019 tot 36 officiële optredens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie